Huis > Kennis > Inhoud

De Chinese schaliegasrevolutie staat op het punt te worden opgevoerd

Oct 01, 2019

Schaliegas verwijst naar het aardgas dat aanwezig is in het schaliesysteem. Het is een nieuw type energiebron met methaan en kolenzandgas, die 's werelds drie onconventionele aardgas vormen.

De laatste jaren is schaliegas opgedoken in onconventioneel aardgas en is het een nieuwe lichtpunt geworden in de exploratie en ontwikkeling van wereldwijde olie- en gasbronnen. Volgens prognoses zijn de bronnen voor schaliegas ter wereld 456 biljoen kubieke meter, voornamelijk verdeeld in Noord-Amerika, Centraal-Azië en China, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Latijns-Amerika, de voormalige Sovjetunie en andere regio's, gelijk aan conventioneel aardgas. Het onderzoek en de exploratie en ontwikkeling van schaliegasbronnen in de wereld begon al vroeg in de Verenigde Staten. In 2009 bedroeg de jaarlijkse productie van schaliegas in de Verenigde Staten bijna 100 miljard kubieke meter, meer dan de jaarlijkse productie van conventioneel aardgas in China. Naast de Verenigde Staten, Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Polen en andere landen zijn ook begonnen met onderzoek naar schaliegas en exploratie en ontwikkeling.

Het ministerie van Land en Hulpbronnen hield een persconferentie om de resultaten van de grootschalige officiële beoordelingsactiviteiten voor schaliegasreserves in China bekend te maken. Na de telling is het potentieel van geologische bronnen voor schaliegas in het land van China 134,42 biljoen kubieke meter, en het potentieel van recupereerbare bronnen is 25,08 biljoen kubieke meter (exclusief Qinghai-Tibet). Volgens het huidige aardgasverbruik van China kan, als het volledig wordt benut, 25 biljoen kubieke meter schaliegas in China worden gebruikt voor bijna 200 jaar. Dit kan een "schaliegasrevolutie" naar China brengen. https://www.inocofiltration.com/