Huis > Kennis > Inhoud

Gasfilter chemisch filtratieprincipe en filtratie-effect

Jan 25, 2018

U hoeft alleen maar verschillende soorten vouwfilterpatronen voor gasfiltratie in het filterhuis te installeren, u kunt eenvoudigweg een complete set gasfilters vormen. Deze filterapparatuur niet alleen ontworpen, compact en eenvoudige installatie en reiniging, geschikt voor voedsel, farmaceutische, chemische, elektronica en andere industrieën sterilisatie gasfiltratie.

Tegelijkertijd kan het gasfilterhuis ook manometers worden geïnstalleerd die worden gebruikt om de druk van het filter in real time te bewaken; en eenmaal geïnstalleerd hoog rendement vouwfilter, kunt u als een fijn filter voor gassterilisatiefilter. Daarnaast kan het gasfilterhuis worden geïnstalleerd in het efficiënte, sub-efficiënte vouwfilter en ondersteunt het gebruik van een fijn filter, als een voorfilter verlengt u de levensduur van het fijne filter om de efficiëntie te verbeteren.

Het maakt niet uit wat voor soort structuur van het gasfilter wordt gebruikt bij chemische filtratie, het zijn in principe selectieve adsorptie van schadelijke gasmoleculen, in plaats van mechanisch als gewone filters om onzuiverheden te verwijderen. Het filtermedium dat hier wordt gebruikt, is een gebruikelijk actief koolstofmateriaal. Vanwege het grote aantal microporiën dat onzichtbaar is voor het blote oog, worden deze microporiën gebruikt om schadelijke gassen effectief te adsorberen.

Wanneer de vrij kokende moleculen in de lucht in contact komen met de actieve kool in het gasfilter, condenseren sommige in een vloeistof in de microporiën en blijven op hun plaats door het capillaire principe, sommige vullen de microporiën die qua molecuulgrootte vergelijkbaar zijn met het materiaal. Daarnaast adsorbeert actieve kool ook bepaalde micro-organismen in de lucht en doodt deze.

Onder normale omstandigheden zal de adsorptiecapaciteit van actieve kool tijdens gebruik van het gasfilter blijven verzwakken, wanneer het filter tot op zekere hoogte wordt verzwakt, het filter wordt afgedankt. Als alleen fysieke adsorptie, met verhitting of stoomontsmetting schadelijke gassen uit actieve kool kan maken, regeneratie van actieve kool. Http://www.inocofiltration.com/