Huis > Kennis > Inhoud

Hoe werkt het terugspoelfilter in de dagelijkse routine

May 31, 2019

Het terugspoelfilter is een filter dat kan worden gefilterd met water van lage kwaliteit. Het heeft automatische terugspoeling om snel onzuiverheden te verwijderen. Het wordt meestal geïnstalleerd voor warmtewisselaars, airconditioningsystemen of actuators en spoelt af en toe om onzuiverheden te verwijderen. De structuur van het apparaat is eenvoudig in ontwerp, geen behoefte aan ondersteunende structuur, die ruimte besparen; het kan automatisch terugspoelen, heeft geen invloed op de werking van het systeem en kan een hoge stroomsnelheid en lage drukval handhaven.

 

Onder normale werkomstandigheden wordt de handmatige vlinderklep geopend, dat wil zeggen, het vlak van de klepplaat is evenwijdig aan de as van de cilinder. Op dit moment is de sleutel ook evenwijdig aan de as van de cilinder, is de afvoerklep gesloten en stroomt het water rechtstreeks van de inlaat naar het inwendige van de filtercilinder. Het net wordt gefilterd en afgevoerd uit de uitlaat.

 

Het terugspoelfilter komt in de terugspoeltoestand en de handmatige vlinderklep moet worden gesloten, dat wil zeggen, het vlak van de klepplaat staat loodrecht op de as van de cilinder en de afvoerklep is geopend. Op dit moment komt de waterstroom het voorste uiteinde van de filtercilinder vanuit de inlaat binnen en wordt de waterstroom geblokkeerd door de klepplaat omdat de vlinderklep gesloten is. Het kan de buitenzijde van de filterpatroon alleen binnendringen in het gaas aan de voorkant en het grootste deel stroomt uit de uitlaat. Omdat de afvoeropening wordt geopend, wordt de druk verlaagd nadat het water in het achterste gedeelte van de filterpatroon is ontladen, dus wordt een deel van het water teruggespoeld in het net uit de zeef aan de achterkant van het filter. In de cilinder wordt het doel bereikt van het spoelen van de onzuiverheden die aan de binnenwand van de gaascilinder hechten vanaf de buitenzijde van het filterzeef, en onzuiverheden en afvalwater worden geloosd uit de riooluitlaat. Www.inocofiltration.com