Huis > Kennis > Inhoud

Structuur, materiaal en gebruik effect van buisvormige statische menger

Jun 20, 2018

De praktijk heeft bewezen dat de buisvormige statische menger zeer effectief is in de toevoeging van verschillende coagulatiemiddelen, coagulanten, ozon, vloeibaar chloor, zuur en alkali-neutralisatie, en gas-watermenging in watertoevoer- en -afvoer- en milieubeschermingsprojecten. Het is geworden De ideale apparatuur voor het realiseren van onmiddellijke menging van verschillende middelen in het watergebied heeft de kenmerken van snelle en efficiënte menging, eenvoudige structuur, energiebesparing, compacte afmeting enzovoort.

 

Bij afwezigheid van externe stroom, zal de waterstroom door de statische menger van de buis drie functies produceren: diversion, cross-mixing en contra-rotatie, zodat het toegevoegde middel snel en uniform in het hele water kan worden verspreid om te bereiken het doel van onmiddellijke menging. De efficiëntie is zo hoog als 90-95%, wat ongeveer 20 ~ 30% van de dosering kan besparen, wat van groot belang is voor het verbeteren van het waterbehandelingseffect en het besparen van energie.

 

Het materiaal van buisvormige statische mixer is hoofdzakelijk gemaakt van glasstaal, koolstofstaal en roestvrij staal. Het gebruik van glasvezelversterkt kunststofmateriaal heeft de voordelen van gemakkelijke verwerking, stevigheid, duurzaamheid en corrosieweerstand. Vanuit structureel oogpunt zijn buisvormige statische mengers in het algemeen samengesteld uit pijpleidingen, mondstukken, wervelkamers, geperforeerde platen of gevormde platen, die worden gebruikt om het mengen te bevorderen. Over het algemeen worden drie secties van pijpleidingen samen als een eenheid gebruikt, met spuitmonden, wervelstromen en geperforeerde platen. , Gevormde platen, enz. Worden gemengd.

 

Het hoofdlichaam van de buisvormige statische menger is voorzien van een speciaal spiraalsgewijs gemengd monomeer, en elke twee aangrenzende identieke monomeren aan het begin zijn cross-gefixeerd in de pijpleiding in de tegenovergestelde richting, en het monomeer zelf roteert niet tijdens de bewerking. Er is geen roterend onderdeel in het apparaat, maar de kinetische energie van de waterstroom wordt gebruikt als de gemengde energie.

 

Wanneer een vloeistof in een buisvormige statische mixer stroomt, verdeelt elk monomeer de waterstroom in twee en het totale aantal stroomsplitsers in de mixer verhoogt geleidelijk het aantal monomeren in een geometrisch verloop; en omdat aangrenzende mengmonomeren tegengestelde richtingen hebben, Wanneer de waterstroom continu wordt gegenereerd in de richting van wervelende turbulentie in de tegenovergestelde richting, wordt aan beide uiteinden van elk monomeer een werveling gegenereerd. Deze vortex en anti-vortex vortex verbetert de efficiëntie van het mengen en er zijn drie soorten mengeffecten in de mixer, zodat het lichaam de massaoverdrachtssnelheid snel heeft en het effectieve mengen van verschillende vloeibare media op dit moment kan voltooien.

http://www.inocofiltration.com/