Huis > Kennis > Inhoud

De rol en voordelen van pijplijnfilterscheider

Jun 11, 2018

De pijplijnfilterscheider is een schotscheider, die is samengesteld uit een aantal schotten. De vloeistof verandert de stroomrichting in de separator verschillende keren. Omdat de zwevende waterdruppels een grote massa en traagheid hebben, kan, wanneer de stroomrichting van het schot wordt veranderd, droge stoom het schot passeren en voortgaan met vooruitgaan, en de waterdruppeltjes zullen zich op het schot verzamelen. De stoomscheider heeft een groot stroomgebied, dat de kinetische energie van de waterdruppeltjes vermindert. De meeste van hen condenseren en zakken uiteindelijk naar de bodem van de afscheider. , door de ontlading van de sifon.

 

Tijdens het gebruik van de pijplijnfilterscheider kan stoom of samengeperste lucht plotseling van richting veranderen in de stroom, worden waterdruppeltjes in de stoom of perslucht gescheiden, wordt het vochtgehalte in de stoom of perslucht verminderd en de gescheiden waterdruppeltjes verzamelen. Onder de afscheider wordt deze via een extra sifon afgevoerd om de stoom- of luchtdroogprestaties van de stoomapparatuur te garanderen, de werkefficiëntie van de stoomapparatuur te verbeteren en de levensduur van de apparatuur te verlengen.

 

Het is duidelijk dat de filterscheider een apparaat is dat filtratie en dehydratie integreert. Het filtert niet alleen verschillende minuscule deeltjes uit het materiaal, maar verwijdert ook effectief vocht, vezels en zwevend stof in het materiaal. De ideale zuiveringsapparatuur kan op grote schaal worden toegepast op alle soorten fijne chemische grondstoffen die moeten worden gezuiverd.

 

De pijplijnfilterseparator kan de stoomopname automatisch aanpassen aan de veranderingen van de stoomdruk en waterdruk, en de gebreken zoals trillingen en lawaai overwinnen. Tijdens het gebruik van stoom om op te warmen, kan het supercharging realiseren, waardoor het vermogen van de pompmotor sterk wordt verminderd en energie wordt bespaard.

 

In vergelijking met de traditionele apparatuur heeft de pijpleidingfilterscheider de voordelen van energiebesparing en een hoog thermisch rendement, waardoor de stoom volledig benut wordt. In vergelijking met het traditionele warmte-uitwisselingssysteem, bereikt de thermische efficiëntie 100% en wordt de stoom met meer dan 20% bespaard. Daarnaast toont het ook een lange levensduur, onderhoudsvrij, waardoor arbeidskosten en andere functies worden bespaard.

 

Bij het kiezen van een filterscheider moet de ontwerpdruk hoger zijn dan de werkelijke werkdruk; het debiet moet groter zijn dan 30% -50% van de werkelijke werkstroom. Het nominale debiet van het filter kan mogelijk niet worden geselecteerd in overeenstemming met de nominale stroom van kwik, aangezien de werkelijke werkstroom van kwik waarschijnlijk hoger is dan andere nominale debieten. Http://www.inocofiltration.com/