Huis > Kennis > Inhoud

Waterbehandelingsproces en functie van zelfreinigend filter

May 28, 2018

Tot nu toe is de zelfreinigende filterwaterbehandelingsapparatuur door iedereen erkend en heeft ook brede aandacht gekregen, voornamelijk omdat het zelfreinigende filter een actieve en effectieve rol kan spelen in het waterbehandelingsproces om ervoor te zorgen dat de waterkwaliteit te bereiken een overeenkomstige De standaard.

Het zelfreinigende filter zelf is een soort filter dat de onzuiverheden in het water direct onderschept, water gesuspendeerde vaste stoffen, zwevende deeltjes verwijdert, troebelheid vermindert, de waterkwaliteit zuivert, systeemvuil, bacteri├źn en algen, corrosie enz. Vermindert om te zuiveren waterkwaliteit en beschermen andere apparatuur van het systeem. Normaal werkende precisieapparatuur. Het water komt het zelfreinigende filterlichaam binnen via de waterinlaat en dankzij het intelligente ontwerp kan het systeem automatisch de mate van onzuiverheidafzetting vaststellen en automatisch het signaal van de afvalwaterklep afgeven.

De gehele werking van het zelfreinigende filter is zodanig dat het te behandelen water het lichaam binnenkomt vanaf de waterinlaat, en onzuiverheden in het water neerslaan op het roestvrijstalen filter, waardoor een drukverschil wordt gegenereerd. Het drukverschil van de inlaat en uitlaat wordt bewaakt door de drukverschilschakelaar. Wanneer het drukverschil de ingestelde waarde bereikt, geeft de elektronische regelaar de hydraulische regelklep en drijft het motorsignaal aan, waardoor de volgende acties worden veroorzaakt.

De motor in het zelfreinigende filter zal de borstel laten draaien en het filterelement wordt gereinigd. Tegelijkertijd zal de regelklep openen om het vuil af te voeren. Het gehele reinigingsproces duurt slechts enkele tientallen seconden. Wanneer het reinigen is voltooid, wordt de regelklep gesloten en stopt de motor met draaien, en keert het systeem terug naar de oorspronkelijke staat en begint het volgende filtratieproces.

Om een beter gebruikseffect te hebben, moet het zelfreinigende filter nadat het zelfreinigend filter is geïnstalleerd, door een technicus worden gedebugd om de filtratietijd en de reinigingsomzettingstijd in te stellen. Het te behandelen water komt het lichaam binnen vanuit de waterinlaat en het filter begint normaal te werken, wanneer de voorinstelling is bereikt. Tijdens de reinigingstijd geeft de elektronische controller de signalen van de hydraulische regelklep en aandrijfmotor, die de volgende acties veroorzaken.

Op dezelfde manier wordt de borstel geroteerd door de motor om het filterelement te draaien en wordt de regelklep geopend om het vuil af te voeren. Het gehele reinigingsproces duurt enkele tientallen seconden. Wanneer het reinigen is voltooid, wordt de regelklep gesloten, stopt de motor met draaien en keert het systeem terug naar de oorspronkelijke status. Dit gebeurt in een lus.

Vanuit dit oogpunt spelen zelfreinigende filters een cruciale rol bij de waterbehandeling. Ze spelen niet alleen een rol bij het zuiveren van waterbronnen, maar hebben ook een hoge mate van automatisering in zelfreinigende filters, wat mankracht bespaart en de economische ontwikkeling ervan bevordert. De betekenis.http: //www.inocofiltration.com/